Amenajari interioareBucatarie

Tips&tricks amenajare bucătărie deschisă către living

bucatarie si living
Distribuie articolul

Vrei să îți transformi bucătăria închisă și să amenajezi o bucătărie în stil american, adică deschisă către living? Prietenoasă și călduroasă, bucătăria deschisă către living este încă în tendințe. Bucătăria deschisă către living a devenit un spațiu modern, în tendințe, dorit de orice persoană pasionată de designul interior și de arta culinară deopotrivă. Cel mai mare avantaj al unei astfel de bucătării este că, în timp ce gătești te poți bucura de un ambient frumos și de o conversație plăcută cu membrii familiei sau cu invitații.

Amenajarea unei bucătării open space este în egală măsură o  modalitate potrivită de a mări perspectivele unei case, jucându-te cu volumul, cu decorațiunile și design-ul unei bucătării moderne.

Stabilește-ți prioritățile

Pentru a reuși amenajarea unei bucătării deschise către living începe prin a-ți defini nevoile. Ce tip de bucătar/bucătăreasă ești? Ești adeptul mâncărurilor sofisticate sau al preparatelor rapide? Din câți membri este compusă familia ta? Ai des invitați la masă (familie sau prieteni)? Ce buget ești dispus să investești în acest proiect? Răspunsul la aceste întrebări îți permite să definești spațiul necesar.

open space living cu bucatarie

Ce trebuie să știi despre o amenajare bucătărie deschisă către living

Bineințeles, pentru a amenaja o bucătărie deschisă către living sau sufragerie, va trebui să dărâmi niște ziduri. Vizual, spațiul va fi automat mai mare și vei câștiga în egală măsură luminozitate.

Un astfel de proiect presupune o abordare creativă, păstrarea unui echilibru, alegerea unui mobilier compact și în armonie cu electrocasnicele alese. Sfatul nostru este să alegi culori deschise și să permiți intrarea în casă a luminii naturale cât se poate de mult.

Numeroase sunt persoanele care preferă montarea unei insule în centrul încăperii și delimitarea zonei de gătit și de servit masa prin intermediul parchetului și gresiei de altă culoare. Fiecare detaliu din living trebuie să se armonizeze cu cel din bucătărie pentru a obține un întreg armonios. Spre exemplu, dacă preferi un stil rustic în bucătărie atunci va trebui să mergi pe același stil și în living.

Dacă îți faci griji cu privire la delimitarea spațiului noi îți dăm un sfat util: alege două covoare living în culori diferite. Deoarece două culori puternice sunt destul de greu de combinat, alege covoare lână spre exemplu, unul într-o culoare roșie și unul neutru. Sau, pentru a delimita spațiul poți alege o traversă bucătărie.

Pentru a delimita spațiul și mai mult sau mai clar, pe lângă covoare, mai poți alege parchetul sau gresia în culori diferite. Gresia este o soluție potrivită pentru bucătărie deoarece este ușor de curățat și de întreținut. Gresia poate fi asociată cu un parchet  stratificat.

Indiferent de stilul ales trebuie să ții cont de faptul că bucătăria trebuie să fie una funcțională, compartimentată în mod eficient, pentru a reuși să îndeplinească cu brio rolul de a prepara mâncarea pentru întreaga familie.

Lasă un comentariu

80 − = 74