Amenajari interioareBucatarie

Idei de iluminat bucatarie

Distribuie articolul

Există multe elemente esențiale de design într-o bucătărie! Atunci când vă organizați, este normal să vă gândiți foarte mult la fiecare decizie pe care o luați, inclusiv podele, dulapuri, blaturi de lucru, feronerie și multe altele. Însă eroul care pare adesea neînsemnat într-o bucătărie frumoasă este iluminatul.

Alegerea iluminării potrivite pentru bucătăria dvs. nu numai că oferă un spațiu luminos în care vă puteți îndeplini sarcinile cu ușurință, dar iluminatul poate prezenta cu succes și celelalte elemente de design ale bucătăriei. Dacă încă nu știți care sunt variantele potrivite pentru iluminatul bucătăriei, am creat un material sugestiv cu idei iluminat bucătărie pentru a vă ajuta să alegeți.

Iluminat încastrat

Această tendință de iluminare discretă este populară de mulți ani și rămâne una dintre cele mai comune alegeri pentru persoanele care își renovează bucătăria. Aici sunt incluse atât plafonierele, cât și aplicele în tavan.

Deoarece iluminatul încastrat este atât de discret, funcționează cu multe stiluri de bucătărie diferite, indiferent dacă tindeți mai mult spre partea modernă sau tradițională. Acest lucru face ca iluminatul încastrat să fie una dintre cele mai importante tendințe de iluminat pentru bucătărie.

 

lucilla aplica incastrabila

 

Iluminat pandantiv

Pentru mulți, visul suprem al bucătăriei este o insulă mare iluminată sub câteva lumini pandantive tip pendul.

Frumusețea iluminatului cu pandantiv este că există atât de multe stiluri și opțiuni disponibile, ceea ce înseamnă că acestea vor funcționa cu aproape orice bucătărie de stil.

Pandantivele din sticlă transparentă, pandantivele din metal rustic, pandantivele colorate îndrăznețe și sticla colorată sunt doar câteva stiluri bune de menționat.

Pandantivele nu sunt doar o alegere de design izbitoare, ci sunt și practice – plasarea lor peste o insulă oferă o lumină suplimentară atunci când pregătiți mâncarea.

pendule belano bucatarie

 

Culori și texturi îndrăznețe

O altă idee iluminat bucătărie care merită menționată este utilizarea de culori și texturi îndrăznețe atunci când vă alegeți corpurile. Am menționat deja că iluminatul pandantiv colorat îndrăzneț face o afirmație strălucitoare, însă există multe alte moduri în care puteți încorpora culoarea și textura în designul bucătăriei cu corpurile de iluminat. Introducerea elementelor texturale, cum ar fi metalele sau lemnul în corpurile de iluminat, adaugă adâncime designului bucătăriei și adaugă un stil unic camerei.

Corpurile de iluminat care funcționează strălucit pentru introducerea culorii și texturii în bucătăria dvs. includ spoturi, aplice sau candelabre.

 

Pendula Daria

Iluminat funcțional

Chiar dacă vă ajută dacă iluminarea dvs. este plăcută din punct de vedere estetic, principalul lucru de luat în considerare este dacă este funcțional sau nu.

Deși este fantastic să ai o iluminare elegantă care să arate diferitele elemente de design și detalii ale bucătăriei tale, în ce scop servește cu adevărat dacă nu te ajută să îndeplinești sarcini precum gătitul, spălatul și curățarea?

Asigurarea faptului că bucătăria dvs. are iluminare funcțională poate fi realizată în câteva moduri.

Puteți opta doar pentru corpuri de iluminat funcționale și scheme de iluminare atunci când selectați iluminatul sau puteți amesteca tipurile de iluminat pentru atracție vizuală alături de lumini funcționale care vă permit să efectuați sarcinile necesare în siguranță. Iluminarea pentru activități, cum ar fi iluminarea sub dulap, luminile hotei cu plită și benzile cu LED-uri care pot fi așezate sub dulapuri deasupra podelei sunt toate modalități excelente și elegante de a introduce iluminarea sarcinilor.

lampa dulap bucatarie

 

Mai multe surse de lumină

Combinarea unor surse de lumină frumoase și funcționale ne aduce la una dintre cele mai benefice idei iluminat bucătărie. Având mai multe surse de iluminat din bucătărie vă permite să setați stări diferite și să efectuați sarcini diferite.

De exemplu, combinarea iluminatului încastrat, a pandantivelor și a iluminatului de lucru vă oferă multe opțiuni diferite. Pentru o seară intimă și liniștită acasă, doar pandantivele și iluminatul de lucru vor oferi suficientă lumină.

Cu toate acestea, atunci când tăiați legume și gătiți pe plită, poate doriți să optați pentru iluminatul încastrat și de lucru, astfel încât să puteți vedea clar ceea ce faceți.

Pentru o atmosferă veselă, ați putea avea luminile încastrate și pandantivele aprinse pentru a crea starea de spirit.

Lasă un comentariu

− 3 = 2