Amenajari interioareDormitorLiving

Ghid de cumpărare covoare

Distribuie articolul

Cumpărarea unui covor este una dintre cele mai simple modalități de a adăuga instant stil și căldură spațiului dvs. de locuit. Covorul este ușor de înlocuit, având abilitatea de a schimba decorul casei fără a fi necesară o investiție majoră.

Aveți nevoie de noțiuni corecte legate de modele, texturi, forme și dimensiuni la cea mai bună calitate. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți sau ce să luați în considerare înainte de a cumpăra vreun covor demodat, atunci acest ghid de cumpărare covoare ar trebui să vă ajute!

Dimensiunea și amplasarea covorului

Pentru a determina cel mai bine ce dimensiune covor să cumpărați, vă recomandăm să așezați un cearșaf de pat în locul covorului ales și să îl pliați până la dimensiunea dorită a spațiului de care aveți nevoie. Acest lucru vă oferă o imagine clară a modului în care se va potrivi covorul pe podea. Mutați cearșaful pentru a găsi cea mai bună poziție până când sunteți absolut mulțumit de locul în care este poziționat cel mai bine. Odată ce sunteți mulțumit de poziționare, măsurați lungimea și lățimea cearșafului pentru a afla dimensiunea pe care o puteți găzdui.

Încercarea de a folosi un cearșaf poate să nu funcționeze pentru toate situațiile, cum ar fi, de exemplu, pentru un hol sau baie îngustă și lungă. În aceste cazuri, utilizați o bandă de măsurare sau covorașe și prosoape de baie pentru a găsi cea mai bună dimensiune și lungime necesare.

Materialul din care e confecționat covorul

Prioritatea dvs. în alegerea unui covor ar trebui să fie alegerea unui material care să țină pasul cu viața dvs. de zi cu zi.

Sigur, materialele covorului dvs. vor afecta costul, dar pe termen lung este mai ieftin să optați pentru un covor de calitate. Copiii și animalele de companie utilizează mai des covoarele, așa că alegeți covoare cu fibră care să fie durabilă și ușor de curățat, cum ar fi lâna.

Acest ghid de cumpărare covoare recomandă să luați în considerare spațiul în care va fi așezat covorul. Cât trafic și utilizare are camera? De exemplu, holurile cu trafic ridicat de picioare vor avea nevoie de o fibră mai durabilă, în timp ce covoarele de dormitor și de sufragerie sunt mai puțin susceptibile la uzură puternică.

Lână – materialul de referință pentru majoritatea covoarelor și traverselor. Covoarele de lână emană căldură și au un aspect atractiv. Lâna este moale, puternică și durabilă și este excelentă pentru absorbția umezelii. Are o elasticitate excelentă și are o rezistență naturală la murdărie, uzură.

Bumbac – o fibră naturală. Fibrele de bumbac sunt ușor de vopsit, sunt foarte respirabile și sunt ușor de spălat, ceea ce îl face excelent pentru covoarele cu greutate mai mică.

Acryl – o fibră ușoară, moale, caldă, creată de om, cu o senzație de lână. Este excelent pentru obținerea unor culori vii de vopsire și adesea în echipă cu lână pentru a obține o culoare vibrantă cu covoare din amestec de lână.

Polipropilena – o fibră artificială cu beneficii, inclusiv durabilitate a culorii și un nivel bun de rezistență la apă. Poliesterul este bun pentru a obține tonuri vii de culoare.

Stiluri de covoare

Dreptunghiular, pătrat, oval sau rotund, în culori puternice ori în nuanțe plăcute nud, covorul are un rol important în designul căminului dvs., acesta fiind un element ce poate stabili și modifica stilul acesteia.

Mulți designeri spun că forma covorului trebuie să aibă forma camerei, un element cheie de design sau o piesă de mobilier.

Covoarele se pot găsi într-o gamă largă de stiluri. Printre cele mai importante stiluri menționăm:

  • Covoare moderne: redate prin simplitatea modelelor și culori vibrante;
  • Covoare clasice: au motive tradiționale, dau eleganță și rafinament spațiului;
  • Covoare shaggy: sunt plăcute la atingere și călduroase;
  • Covoare pentru bucătărie: caracterizate prin modele specifice și materiale facil de curățat;
  • Covoare destinate camerei copiilor – acestea transformă încăperea într-un minunat și confortabil loc de joacă, antrenând creativitatea celor mici.

covor belona startdecor

Culoare covor

Determinarea culorilor covorului dvs. se rezumă atât la preferințele personale și cât la decorul casei. De exemplu, când camera dvs. are în principal tonuri neutre, atunci un contrast de culoare poate să scoată în evidență covorul.

Dacă zona are pereți cu caracteristici, atunci se pretează un covor cu cel puțin un ton similar care se potrivește, pentru a nu diminua peretele de caracteristici în sine.

La o cameră care nu a fost încă decorată, vă recomandăm să găsiți întâi un design de covor și o culoare care să vă placă, ulterior selectați cel puțin una dintre nuanțele din acest covor ca și culoare caracteristică pentru a ajuta la întregirea decorului camerei.

Este bine de ținut minte: covoarele de culoare deschisă dau impresia de mai mult spațiu, în timp ce culorile întunecate sau profunde, precum burgund, creează impresia că sunt mai mici și mai confortabile.

covor lana selma startdecor

Curățarea covorului

Înainte de toate, cunoașterea calității ajută cu adevărat la găsirea răspunsului la întrebarea „cum curăț covorul?”.

Dacă aveți un covor de calitate slabă, există șanse mari ca acesta să aibă o rezistență foarte mică la pete.

Informații precum aspirarea covorului, precum și alți factori speciali, pot fi esențiale în luarea unei decizii cu privire la cumpărarea unui anumit covor.

Aceste detalii importante ar trebui să fie disponibile pentru a fi găsite cu ușurință pe site-ul firmei sau le puteți afla apelând reprezentantul de vânzări din magazinul ales.

 

Lasă un comentariu

29 − 20 =