Amenajari interioareCuloriDormitorLiving

Stilul minimalist in design-ul interior

Stilul minimalist
Distribuie articolul

Ce este stilul de design interior minimalist?

Abordarea minimalistă folosește doar elementele esențiale: lumină, formă și materiale frumoase, de obicei într-un plan deschis, pentru a crea un sentiment de libertate și relaxare. Nu există ornamente și nici decorațiuni excesive. În schimb puținele detalii care sunt folosite sunt simple, deloc complicate, și se îmbină armonios în decor.

Ce este stilul de design interior minimalist?

Majoritatea oamenilor sunt astăzi familiarizați cu conceptul de minimalism, care implică simplificarea lucrurilor până la forma lor cea mai de bază. Poate fi aplicat la orice, de la artă și stiluri de viață până la arhitectură și design interior.

Designul interior minimalist este foarte similar designului interior modern și are nevoie de utilizarea elementelor esențiale pentru a forma un spațiu simplu și deloc aglomerat. Acest tip de design este caracterizat prin simplitate, linii curate și doar o culoare folosită ca accent.

De obicei, este reprezentat printr-un plan deschis, multă lumină și mobilier funcțional și se concentrează pe forma, culoarea și textura doar a câtorva elemente esențiale.

Elemente de design minimalist

Linii curate

Mobilierul și accesoriile minimaliste se concentrează pe funcționalitate. Suprafețele plate și netede și liniile puternice și curate creează idei îndrăznețe care subliniază importanța fiecărui articol. Nu veți găsi mobilier, covor și accesorii cu modele sau ornamente cu detalii.

Liniile și suprafețele clare și curate, pereții cu lucrări de artă minimaliste și eliminarea dezordinii (ordinea spațiului ajută la o viziune mai bună a minții și la crearea unui sentiment de calm, acel „acasă”) sunt, de asemenea, esențiale pentru crearea unui spațiu minimalist.

Paleta de culori

O schemă de culori monocromatică constând din alb, bej și gri sunt tipice spațiilor cu design minimalist. Pentru a crea spații aerisite, luminoase, dar și elegante, paleta de culori poate cuprinde nuanțe naturale ușoare, cum ar fi gri reci și cald.

Combinați diferite nuanțe și texturi

Când utilizați o paletă de culori monocromatică, o modalitate excelentă de a aduce căldură spațiului este prin încorporarea diferitelor nuanțe și amestecarea texturilor. De exemplu, utilizarea tapetului care imită natura și a țesăturilor și covoarelor din lână în dormitor conferă căldură liniștitoare. În baie, textura și finețea modelelor de faianță pot avea interes vizual, păstrând însă o paletă de culori neutre, în timp ce accesoriile din lemn pot „elimina” elementele dure, albe sau din beton.

Încorporează materiale textile

Materialele textile adaugă textură și oferă un plus de dimensiune și căldură unui spațiu. Draperiile, lenjeria de pat, pernele și covoarele din diverse materiale textile, cum ar fi in, bumbac sau covoare lână sunt doar câteva exemple ale modului în care puteți oferi căldură și confort unei camere, păstrând totodată un stil minimalist . Ce este bine de știut este că nu puteți greși niciodată cu un covor cu model geometric care centrează camera. Oferă camerei o pauză atât de necesară de la monotonie.

Acestea sunt regulile sau principiile de bază ale decorului minimalist. Cu toate acestea, odată ce le aveți la locul lor, puteți experimenta în timp diferite forme de minimalism, cum ar fi minimalismul modern, confortabil sau industrial.

Lasă un comentariu

− 6 = 2