Amenajari exterioare

Modele garduri pentru curtea ta

Distribuie articolul

Cauti o schimbare pentru curtea casei tale sau iti lipseste gardul si ai nevoie de cateva idei? Ai ajuns in locul potrivit. Iti prezentam in randurile de mai jos diverse modele care iti vor aduce mai multa intimitate, te vor ajuta sa tii la distanta cainii vecinilor sau pe cei comunitari si in acelasi timp ii vor tine pe ai tai in interiorul curtii.

Daca simti nevoia de intimitate la un nivel ridicat, atunci alegerea corecta este un gard cu un spatiu mic sau fara spatiu intre plansele sale. Inaltimea va depinde de recomandarile arhitectului, pozitionarea zonelor de relaxare si limitele admise in certificatul de urbanism.

gard fara spatii

In functie de arhitectura locuintei, ia in considerare si un design in trepte. Acesta iti ofera posibilitatea de a avea mai multa intimitate exact acolo unde ai nevoie. Spre exemplu poti avea o sectiune mai inalta in jurul zonei de relaxare unde exista un hamac si o piscina sau un loc de stat la soare.

Daca e vorba de un gard in jurul unei terase situata pe acoperisul unei cladiri, unde nu doresti sa pierzi lumina sau o vedere superba spre oras, cea mai buna optiune este sticla.

Cand locuinta ta se afla pe o strada aglomerata, cu siguranta linistea si mai ales intimitatea ta pleaca de la gardul potrivit. Daca totusi te gandesti ca ai nevoie si de putina lumina, atunci opteaza pentru unul care contine un mix intre lemn si pe alocuri sticla mată si care te tine departe de privirile curiosilor.

Daca in interiorul curtii exista o piscina si aveti copii, recomandarea noastra este sa o imprejmuiti cu un gard din sticla. Arhitectii spun ca o inaltime de 48cm este potrivita, fara manere sau alte improvizatii pe care cei mici se pot urca si trece peste acesta.

gard piscina securizata

Intr-un articol viitor vom vorbi despre balustrade. Care sunt trendurile, cum trebuie ele folosite in functie de arhitectura si care sunt materialele preferate.

Ti-a fost folositor acest articol? Te invitam sa ne raspunzi printr-un comentariu.

 

Lasă un comentariu

2 + = 3