Amenajari copiiAmenajari interioareBaieDormitorLiving

Cum sa dezinfectam corect locuinta

dezinfectarea locuintei
Distribuie articolul

Traim intr-un mediu incarcat in mod natural cu alergeni si diverse organisme provocatoare de boli si este foarte important sa stim cum putem reduce riscurile in propria locuinta. Toti acesti germeni se inmultesc in momentul in care unul dintre membrii familiei se imbolnaveste sau se recupereaza dintr-o boala infectioasa. In astfel de circumstante, posibilitatile unei re-infectii cresc si prin urmare devine cruciala dezinfectarea casei.

1. Scapă de lucrurile nefolositoare iar pe restul organizeaza-le

Primul si cel mai important pas pentru a mentine un mediu curat in casa ta, este eliminarea intregului material organic.

Aspirati bine covoarele pentru a indeparta praful prins in interiorul straturilor de tesatura, apoi folositi substante pentru indepartarea petelor. Alegeti-le cu atentie, deoarece materialul covoarelor se poate deteriora cu usurinta prin utilizarea celor chimice dure.

2. Spalati suprafetele

Asigurati-va de spalarea completa a suprafetelor, deoarece o spalare viguroasa poate curata pana la 99% din microbii existenti.

3. Dezinfectarea suprafetelor

Dupa indepartarea murdariei, prafului si grasimii de pe suprafete, urmatorul pas este igienizarea acestora.

Cunoasterea concentratiei si compozitia materialelor de curatare, va fi de folos pentru a va ajuta sa va decideti ce produse functioneaza cel mai bine pe diverse suprafete. Cititi etichetele pentru continutul de substante chimice inainte de a alege orice produs pentru dezinfectarea elementelor de uz casnic.

Este mai bine sa folositi produsele de dezinfectare naturale in scopul sanatatii membrilor familiei, precum cele pe baza de otet, ulei de arbore sau lesia de cenusa.

Acidul acetic prezent in otet este un excelent dezinfectant. Aplicat, otetul actioneaza si indeparteaza eficient grasimea, abordeaza bacteriile virulente si de asemenea dezodorizeaza si improspateaza suprafetele.

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenata) este un alt agent antimicrobian puternic biodegradabil care poate fi aplicat in conditii de siguranta pentru curatarea si dezinfectarea casei.

Folosind aceste substante, odata incheiat procesul de curatare si dezinfectare din locuinta, membrii familiei sunt feriti de mirosurile puternice si dure emanate de catre produsele pe baza de clor.

4. Lasam suprafetele din locuinta sa se uste curespunzator

Permiterea unui timp suficient pentru uscarea suprafetelor este un pas esential in procesul de dezinfectare. Umiditatea si mediul cald sunt doi dintre cei mai puternici factori care permit virusilor, bacteriilor sau ciupercilor sa creasca si sa infloreasca. Umiditatea ascunsa in locuri greu accesibile le ofera un habitat sigur pentru dezvoltare. Daca nu oferim un un timp de uscare potrivit, atunci tot procesul risca sa fie pus in pericol. In mod normal, 48h de uscare combat incarcarea microbiana a mediului.

Pentru o uscare mai rapida si mai eficienta puteti alege sa porniti mijloacele de incalzire din dotarea locuintei. De asemenea recomandarea nostra este ca tot procesul sa fie realizat pe timpul zilei, atunci cand soarele este un bun ajutor in dezinfectarea si improspatarea locuintei de care putem profita la maxim.

 

 

Lasă un comentariu

43 + = 52