Amenajari interioareBaie

Amenajare baie mica – 8 idei 2020

coperta-articol-baie-mica
Distribuie articolul

Te-ai saturat de spatiul tau ingust si intunecat din baie?  Esti pregatit sa ii oferi un cu totul alt design? Ei bine, nu mai astepta momentul potrvit sa faci asta, momentul potrivit e chiar astazi. Iti oferim cateva idei revolutionare in materie de design.

Toaletele si chiuvetele suspendate pe un perete sfideaza gravitatia, usile cabinelor de dus au disparut. Pregateste-te sa incalci cateva reguli si deschide-ti mintea noilor concepte.

1. Intr-o baie nu ai nevoie de atata spatiu pentru depozitare pe cat ai crede.

In exemplul de mai sus, regasesti o baie de dimensiuni mici, cu dulapuri suspendate. Pentru a beneficia la maxim de spatiul pentru depozitare care ele ti-l ofera, scapa de lucrurile care iti sunt nefolositoare, iar cele pe care le folosesti, ordoneaza-le astfel incat sa incapa. Gandeste-te de cate prosoape sau produse cosmetice ai nevoie cu adevarat.

2. Inlocuieste spatiile vechi de depozitare cu diverse electrocasnice necesare.

Spatiul din imaginea alaturata, transforma o baie mica intr-un spatiu polovalent care include o masina de spalat.

Mod depozitare electrocasnice in baie

Sursa foto: freshhome.com

3. Fiind un spatiu mic, costul finisajelor este mai redus. Foloseste finisaje de calitate in trend cu noile tendinte.

4. Creaza iluzia unui spatiu mai mare printr-o cada ovala.

O cada ovala neavand colturi, lasa impresia unui spatiu mai mare. In plus, poti folosi langa aceasta si o cabina de dus la dimensiuni mai reduse, exact ca si in imaginea de mai sus.

5. Achizitioneaza mici piese de mobilier multifunctionale.

Piesele de mobilier multifunctionale si independente, pot fi o soluti din mai multe puncte de vedere. Ele pot sa fie mutate mai des si in orice colt al baii tale in functie de nevoile momentului. De asemenea, daca la un moment dat vei schimba locuinta, acestea nefiind fixe pot fi mutate cu usurinta la noul domiciliu.

6. Daca ai posibilitatea, ofera mai multa lumina baii tale printr-un geam aflat in tavanul incaperii. Lumina naturala ofera senzatia unui spatiu mai mare si mai aerisit.

Geam in tavanul baii

7. Spatii de depozitare incastrate in zid.

Cum alfel sa economisesti mai mult spatiu, decat chiar in peretele incaperii. Amenajarea unor astfel de rafturi poate fi realizata usor in spatiile unde beneficiezi de un perete din rigips. Le regasim de obicei acolo unde se doreste ascuderea unor conducte.

8. Separa cabina de dus si vasul de toaleta

Daca alegi sa apelezi la acest design, atunci ia in considerare si un sistem de ventelatie. Acesta este esential in cazul unei mici incaperi separate pentru cabina de dus, deoarece acumularea in exces de umiditate, poate duce la probleme de condensare si umezeala.

Ti-a fost folositor acest articol? Raspunde-ne printr-un comentariu.

 

 

 

Lasă un comentariu

96 − 86 =