Amenajari interioareBaieDormitorLiving

Curatarea si intretinerea podelelor

Distribuie articolul

Restaurarea vechii podele din lemn de esenta tare poate fi mai usoara si mai ieftina decat crezi. Asta pentru ca deblocarea frumusetii ascunse a unei pardoseli lipsite de viata nu implica intotdeauna slefuirea , mai ales daca aceasta nu este deteriorata.

Pentru a decide care este cea mai buna solutie care functioneaza pentru casa dumneavoastra va prezentam mai jos cateva aspecte de luat in considerare inainte de a reinnoi sau a reface podeaua veche din lemn de esenta tare.

Murdaria si praful fac pardoselile sa para invechite. S-ar putea sa fiti surprinsi sa aflati ca, atunci cand acestea sunt indepartate, lasa in urma zgarieturi superficiale care estompeaza suprafata. Din fericire, restaurarea podelelor murdare care si-au pierdut stralucirea poate fi relativ simpla.

Curatarea profunda este la fel de usoara ca si atunci cand numeri pana la trei

O buna curatare poate restabili fostul luciu al podelei obosite. Iata ce trebuie sa faceti:

Incepeti prin maturarea temeinica a podelelor cu o matura moale deoarece firele rigide pot zgaria suprafata lemnului.

Apoi, utilizati un aspirator pentru a indeparta murdaria greu accesibila din colturile camerei si intre podele. Ulterior, stergeti cu o carpa din microfibra si un detergent concentrat special pentru podele din lemn de esenta tare. Retineti: aburul, apa, otetul si produsele de curatare cum ar fi sapunul care produce spuma, nu ar trebui sa fie utilizate niciodata pentru curatarea podelelor din lemn.

Podelele din lemn masiv din zonele cu trafic intens din casa dumneavoastra pot necesita o curatare profunda de catre un profesionist in padoseli. Experti ca acestia folosesc de obicei o masina de spalat special conceputa pentru a indeparta murdaria incorporata.

Dupa curatarea profunda a podelelor, iata ce trebuie sa faceti pentru a le mentine in forma:

Curatati suprafata de trei ori pe saptamana folosind un aspirator sau o carpa din microfibra. Curatarea profesionala este recomandata o data pe an.

Lasă un comentariu

− 2 = 5