Amenajari interioareBirou

Alegerea unui scaun de birou benefic sanatatii tale

Distribuie articolul

Aceeasi pozitie utilizata in mod repetat la locul de munca, exercita o presiune asupra coloanei tale vertebrale ceea ce are un efect negativ asupra sanatatii si puterii de munca. Iata de ce ai nevoie de un scaun potrivit.

Un scaun ergonimic este destul de diferit fata de un scaun normal pentru birou. Este conceput pentru a oferi odihna completa principalelor structurii ale corpului uman care sunt predispuse la stres in timpul lucrului repetat cu o frecventa zilnica.

Principalele sale beneficii sunt:

  • Sustinerea posturiiScaunele de birou normale pot fi unul dintre motivele pentru care oamenii tind sa aiba o postura incorecta in timp ce stau la birou, in timp ce un scaun ergonomic ia in considerare toate aceste probleme si are toate caracteristicile necesare, inclusiv tetiere si spatar, care va sustin postura in timp ce il utilizati. Mai mult, puteti regla inaltimea astfel ca picioarele dumneavoastra sa atinga podeaua intr-un mod plat, iar genunchii sa fie pozitionati la un unghi de 90 grade fata de podea si in paralel cu soldurile, lucru recomandat de catre medicul ortoped. Aceste corectii ajuta automat sa va inbunatatiti pozita.
  • Este mai confortabil – Scaunele ergonomice sunt oricand mai confortabile decat scaunele de birou obisnuite, deoarece sunt mai usor de utilizat. Puteti ajusta toate caracteristicile in mod individual pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra, pana cand va veti simti cu adevarat confortabil.
  • Reduce riscul de aparitie a problemelor pentru musculatura gatului – Fara un sistem PDH (tetiera) pentru o lunga perioada de timp, veti dezvolta o anumita rigiditate in regiunea gatului si a umerilor. Acest fapt poate duce la anumite complicatii, cum ar fi spondiloza cervicala. Din acest motiv, recomandarea specialistului este un scaun ergonomic cu sistem PDH (tetiera) care iti va sprijini capul si gatul chiar si atunci cand vrei sa te intinzi. Aceasta caracteristica este o solutie extraordinara pentru persoanele care petrec mult timp raspunzand la apeluri telefonice.
  • Reducere riscul durerilor de spate – Scaunele ergonomice au in dotare un spatar care sustine curba naturala a coloanei vertebrale. Spre deosebire de scaunele traditionale pentru birou, scaunele ergonomice sunt suficient de inalte pentru a sustine intregul spate. Unele scaune ergonomice vin cu o functie inclinata care permite sa va odihniti la un unghi mai mare de 90 grade.

  • Reduce presiunea asupra soldurilor – Scaunele normale au o suprafata dura, astfel ca atunci cand sunteti in pozitia de sezut, ele exercita o presiune suplimentara asupra regiunii soldurilor. Un scaun ergonomic are o adancime mai buna care sustine soldurile si fesele.
  • Faciliteaza munca – Toate caracteristicile unui scaun ergonomic sunt reglabile pentru a gazdui diferite activitati pe care le veti desfasura in timpul orelor petrecute la birou. De asemenea, are si o functie de pivotare care permite utilizatorului deplasarea in mod rapid fara a fi nevoit sa se ridice de pe scaun.

Cu toate aceste beneficii enumerate, utilizatorul trebuie sa inteleaga ca scaunele ergonomice nu sunt singura solutie pentru problemele de sanatate legate de postura la locul de munca. In afara corectiilor ergonomice, postura este de asemenea foarte importanta. Chiar si dupa ce veti folosi un scaun ergonomic, daca veti tine spatele inclinat veti avea parte de tot felul de probleme. In afara de asta, pauzele periodice (la maxim 2 ore) pentru miscare sunt si ele recomandate de specialisti.

Lasă un comentariu

+ 36 = 39