Amenajari exterioareGradina

Amenajarea gradinii – 5 idei pentru un loc de vis

Amenajare gradina in zig-zag
Distribuie articolul

Realizarea planului de amenajare a gradinii tale poate fi o adevarata placere atunci cand ai inspiratia necesara, sau poate fi un chin daca esti intr-o criza de idei. Primul pas si cel mai important este sa sti ce iti doresti de la acel loc. Vrei o gradina pentru relaxarea ta si a familiei, vrei un loc de joaca pentru copii sau iti doresti ceva colorat cu multe flori si verdeata? Daca iti doresti ultima parte, sa tii cont de intretinerea sa. Plantele au nevoie de multa atentie si automat timp dedicat lor. In functie de aceste criterii, pregateste un buget pentru intregul proiect de amenajare.

gradina moderna cu gresie

Ideile bune pleaca de la cercetare. Cauta sa te inspiri vizitand diverse spatii publice frumos amenajate, gradini de vara, sau cauta online unde reteaua de socializare pinterest este o adevarata sursa cu milioane de imagini din diverse colturi ale lumii. Un criteriu de luat in seama este dimensiunea gradinii in curs de amenajare. In functie de asta, gandeste-te la ceea ce iti place sa ai in preajma. O foaie si un creion iti sunt de mare ajutor pentru a pune bazele proiectului.

1. Gazonul in forma de cerc

gazon tuns in forma de cercUn mod de amenajare usor de realizat si pe deasupra cu un buget redus, este gazonul in forma unui cerc. Pentru o manopera realizata cu usurinta, ai nevoie de un snur gros care sa-ti fie de ajutor in delimitarea cercului in jurul caruia vei tunde iarba.

2.Ghivece elegante din ratan

Ideale pentru terase si balcoane, ghivecele sunt potrivite si in gradina pentru o eleganta mai bine definita.

3.Covoare de exterior

Covoare in gradina

Gradinile sunt o extensie a spatiului nostru locuibil, iar covoarele de exterior, pe langa design-ul placut aduc acel confort necesar familiei tale si un plus de personalitate. Iti recomandam sa le folosesti la fel ca in aceasta imagine, impreuna cu o mica masuta si un scaun sau maxim doua pentru a nu ascunde din eleganta covorului.

4.Beculete colorate

Lampi colorate pentru gradina

Luminitele prinse printre crengi pot deveni atractia familiei pe timpul serii in anotimpul cald. Este o modalitate simplu de realizat, cu ajutorul unui prelungitor mai lung si fara a fi necesar suportul unui electrician. Plus de asta, nu necesita un buget semnificativ. Beculetele mai pot fi agatate de mobilier sau rulate pe marginea gardului.

5.O mica fantana decorativa

Se poate achizitiona din magazine in forma finala sau poti sa o confectionezi chiar tu cu un buget redus si o satisfactie mai mare. Ai nevoie de pietrele care o inconjoara, o lopata, nisip, un vas ceramic in interiorul caruia va fi apa, o pompa pentru fantana arteziana care se regaseste in comert, teava si furtun.

Mobilier gradina doua scaune si o masa

Ti-a fost folositor acest articol? Raspunde-ne printr-un comentariu.

Lasă un comentariu

23 − 16 =