Uncategorized

Stilul tropical in decorarea locuintei

stilul tropical decoratiuni
Distribuie articolul

Fie ca traim intr-un paradis tropical de pe litoral, fie ca ne dorim sa facem acest lucru, putem pretinde ca tropicele sunt la doar un pas in functie de modul in care ne decoram casa. Stilul de viata tropical este legat de relaxare, confort, usurinta si ospitalitate.

Viata este usoara, oamenii sunt relaxati si prietenosi iar stresul nu pare sa existe. Acesta este sentimentul pe care il ai cand te afli pe o insula. Este un sentiment pe care stilul tropical il evoca, va face sa doriti sa ridicati un hamac, sa va intindeti la umbra unui palmier si sa ascultati sunetul unei ukulele peste valurile ritmice ale oceanului.

Iar acum ca am reusit sa va duc cu gandul departe, la tropice, va dau o veste buna:

Stilul tropical asteapta sa va imbratiseze talpile cu ajutorul unor covoare altfel.

Stilul tropical imbratiseaza pe deplin natura – in special viata apei si a plantelor. De la pal si subtil la indraznet si vibrant, intregul spectru de verde si albastru exista si este binevenit in casa.

Puteti vopsi singuri peretii, desigur, sau puteti adauga culori tropicale in doze mai mici.

Ganditi-va sa adaugati borcane de sticla colorata sau lucrari de arta in culorile marii. Iar daca tot veni vorba de mare , cine nu ar putea iubi un decor cu corali intr-un interior tropical, un prosop  sau un covor cu design asemanator?

baie stil tropical

Fie ca este adevarat, fie ca este pe o tesatura sau tapet, nimic nu aduce stilul tropical acasa mai sigur decat afisarea unor plante cu frunze mari. Ganditi-va la plante de banane, frunze supradimensionate si la o varietate de verdeata luxurianta. Acest lucru functioneaza in orice spatiu tropical, fie ca este vorba de intrare, camera de zi, colt de mic dejun sau chiar terasa.

Pentru a mentine spatial sic, spre deosebire de tendintele estetice juvenile ale elementelor extreme de tematice, pastrati accentual sifisticat – sculpturile din lemn, statuile metalice si picturile in ulei sunt un bun inceput. Sa nu uitam si de o pendula frumoasa, nu este niciodata deplasata in stilul tropical.

Desigur, daca flora tropicala nu este o posibilitate in care locuiti, ati putea sa o falsificati intotdeauna cu testuri, tapet sau accesorii.

Ceva despre extremele texturii unui decor tropical este o parte critica a stilului in sine. Replicati rugozitatea unui trunchi de palmier, nuca de cocos sau  lemn de drift cu rachita, ratan sau iuta.

Alte material naturale, cu ar fi bambusul si tecul, in special pe mobilierul care functioneaza la fel de bine in aer liber si in interior, ajuta la completarea senzatiei insulelor. Pentru a va amesteca perfect stilul tropical si pentru a oferi iluzia texturii, ganditi-va la incorporarea textilelor cu imprimeuri de zabrele, teme insulare sau motive de trestie.

Lasă un comentariu

51 + = 54