Amenajari exterioareGradinaTerasa

Ghid pentru curățarea piscinei

Curatare piscina
Distribuie articolul

Odată cu apariția primelor raze de soare și căldurii puternice, vine vremea să cureți piscina. Din nefericire, iarna lasă în urmă o piscină murdară și, inevitabil curățarea manuală a piscinei devine o etapă obligatorie înainte de orice bălăceală. Nu știi de unde să începi? Nu intra în panică, află de la Startdecor! Curățare manuală, dezinfectarea apei, spălare în contra curent, vă spunem care sunt cele mai importante etape de respectat pentru a avea o piscină curată, un ghid care vă va fi de folos.

Curățarea fundului piscinei

Prima etapă pentru curățarea piscinei debutează cu înlăturarea tuturor particulelor poluante din apă precum frunzele de copaci. Pentru asta, accesorii de curățare vor fi necesare pentru a ajunge la fundul piscinei. Cu ajutorul unei plase poți lua toate impuritățile mai mari căzute pe fundul piscinei. Vei avea nevoie și de un pol telescopic deoarece majoritatea materialelor pentru curățarea piscinei se atașează la acesta. Plasa de care vorbeam mai sus se poate atașa fără probleme la polul telescopic.

La fel ca în cazul oricăror materiale pentru curățare a piscinei, skimmerele ( așa numitele „piscine clasice”) necesită o curățare ocazională. Trebuie să te asiguri și de faptul că deții o perie pentru piscină. Este un dispozitiv care se folosește pentru curățarea lateralelor piscinei, a scărilor și treptelor.

Dezinfectarea și tratarea apei din piscină

Etapa următoare constă în tratarea și dezinfectarea apei din piscină. Pentru asta, trebuie să te înarmezi cu produse pentru tratarea apei de piscină. Ai nevoie de un produs care să permită particulelor în suspensie din apă să se grupeze între ele și de un dezinfectant pe bază de clor pentru a purifica apa și pentru a lupta împotriva bacteriilor și dezvoltării algelor.

Spălarea în contracurent a filtrului

Filtrul reprezintă un element central în întreținerea apei din piscină. Curățarea apei din piscină nu este suficientă pentru a păstra apa curată, curățarea sistemului de filtrare este în egală măsură o etapă importantă. Taie alimentarea pompei și comutează filtrul în poziția backwash. Apa preluată din piscină va fi direcționată de către vană spre filtru. Mizeria și impuritățile vor fi expulzate în cuva filtrului.

Curățarea pereților și, din nou, a fundului piscinei

Bacteriile și algele pot fi numeroase și puternice și cea mai mică mizerie poate cauza proliferarea acestora în apa piscinei. De aceea, curățarea pereților piscinei este o etapă ce nu trebuie neglijată. Pentru asta, trebuie să te înarmezi cu o perie specială pentru curățarea liniei apei. Acest accesoriu permite păstrarea pereților piscinei curați. Apoi curăță din nou fundul piscinei.

Încheie operațiunea de curățare cu un robot pentru piscină

Utima etapă constă în folosirea unui robot pentru piscină. Este o etapă facultativă dacă nu deții unul, însă care permite finalizarea curățării piscinei. Odată pus în priză, va aspira ultimele particule din apă.

Lasă un comentariu

67 − 58 =