Amenajari copiiAmenajari interioareCuloriDormitorLiving

Culoarea anului 2023 – Viva Magenta

culoarea anului 2023
Distribuie articolul

Aleasă culoarea anului 2023 de către Pantone Color Institute, Viva Magenta își dezvăluie încetul cu încetul forța vibrantă și dinamică.

De mai bine de 20 de ani, Pantone Color Institute este reputat pentru faptul că stabilește culoarea în tendințe pentru anul ce vine. Pentru 2023 experții au ales Viva Magenta, o nuanță între roșu și albastru, un roșu carmin – unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și mai strălucitori pe care i-a cunoscut lumea.

Numele său sună asemenea unui apel la rebeliune, la nonconformism, este o nuanță ce provine dintr-un echilibru savant și seducător, o nuanță cu caracter.

Care este semnificația culorii Viva Magenta?

Acest roșu în tonalități profunde și carismatice reprezintă succesorul albastrului creativ și intrigant care era Very Peri, culoarea anului 2022. O schimbare radicală care retranscrie cu subtilitate inovațiile în modă, domeniu în care totul pare extrem, o demonstrație a emoției intense. Plecând de la această constatare, Pantone a ales Viva Magenta, o culoare care semnifică necesitatea unei schimbări de perspectivă, o nuanță îndrăzneață, capabilă să transmită forță și curaj pntru a crea noi tendințe.

Cum poți adopta culoarea anului 2023 în casă?

Odată cu succesul de care s-a bucurat stilul scandinav sau slow deco, avem tendința să uităm puterea narativă a culorilor puternice în interioarele noastre. Noile tendințe deco pun în perspectivă două lumi, una pură și naturală pe de o parte și una plină de energie și bucurie pe de altă parte. O culoare atât de intensă cum este Viva Magenta poate schimba radical orice interior. Spre exemplu, dacă alegi un covor în această nuanță pentru livingul tău, vei obține o încăpere optimistă și dinamică. Viva Magenta se introduce în mod discret în interiorul nostru cu ajutorul unor obiecte de decor cum sunt pernele. Instaurează o cromatică îndrăzneață atunci când îmbracă un perete întreg sau se impune pe mobile impozante cum este canapeaua.

Ce culori se pot asorta cu Viva Magenta?

Ți se pare dificil să asortezi alte nuanțe cu Viva Magenta? La prima vedere așa este, dar Pantone are un răspuns la toate, gândind palete cromatice bine gândite pentru asocieri reușite. Viva Magenta își va găsi aliați de preț în familia culorilor calde – terracotta, portocaliu sau bordo. Culoarea anului 2023 va ști să își scoată în evidență forța și avantajele dinamice completând nuanțe mai calme, inspirate din natură, precum verde kaki sau culoarea nisipului.

În fiecare interior, introducerea culorii anului 2023 este posibilă. Aceasta se bazează atât pe tonuri calde, cât şi reci, iar originile culorii sunt ancorate în natură. Magenta se regăsește atât în picturile din peșteri, cât și în paleta de culori a galaxiilor.

Lasă un comentariu

39 − = 34