Amenajari interioareDormitor

Amenajare dormitor mic

Distribuie articolul

Ai nevoie de sfaturi in amenajarea unui dormitor intr-un spatiu relativ mic? Citeste randurile de mai jos.

Pentru a transforma dormitorul tau intr-un refugiu placut, foloseste aceste idei de amenajarea si organizare intr-un spatiu restrans.

Asa cum am mentionat si in alte articole, fiecare camera are nevoie de un punct de referinta, un punct focal care stabileste o ierarhie. De multe ori in cazul unui dormitor, acest punct poate fi capul patului pe care il puteti amplifica cu un aranjament indraznet de perne. Cand e vorba de amenajarea unui spatiu mic, ochiul dumneavoastra poate fi atras si de fereastra. Nu va recomand sa lasati aceste doua elemente puternice sa concureze pentru atentie, mai bine asezati patul in fata ferestrei, sau unuia dintre cele doua dati-i o culoare neutra astfel incat sa se retraga si celalalt sa poata lua rolul principal.

Pastrati spatiu pe cat posibil mai deschis.

E tentant sa cumperi un pat matrimonial mare, dar intr-un spatiu mic asta te va face sa te simti permanent inghesuit. In schimb, un pat mai mic nu va sufoca camera si iti va oferi in mijlocul ei un spatiu confortabil si deschis.

idei dormitor mic asa da

Atunci cand amenajam un dormitor mic, fiecare centimetru din camera este important si reprezinta un potential spatiu de depozitare. Sigur, poti depozita sub pat cateva cutii cu haine, dar daca achizitionezi un pat de inaltime medie si alegi o covertura care sa ajunga aproape pana in podea, poti folosi spatiu de sub pat pentru depozitarea unor bagaje mai voluminoase. Alegeti o noptiera cu sertare pentru suplimentarea micilor spatii de depozitare. Folositi un dulap cu multe spatii de organizare. Daca dormitorul este utilizat de o femeie sau si de o femeie, cu siguranta nevoia de organizare dintr-un dulap creste. Uitati-va pe pereti suna putin amuzant, dar de data asta e ceva serios. Peretele este locul ideal intr-un spatiu ingust pentru un raft de depozitare a cartilor, revistelor sau oricaror alte produse de acest gen.

Imbratisati lumina naturala, ea va ajuta un dormitor mic sa fie mai luminos si aerisit. Draperiile sunt si ele necesare pentru un control optim al luminii, dar si pentru intimitate.

In amenajarea unui mic dormitor intalnim deseori situatii complicate ca si unghiuri si colturi care nu ne sunt de ajutor. Intr-un dormitor de copii alege culorile deschise. Albul da impresia de lux si in acelasi timp ofera un loc de joaca spatios atunci cand este vorba de o mansarda cu tavan inclinat.

O alta optiune de luat in seama in cazul dormitoarelor mici, este mobila ce contine colturi rotunjite. Va ocupa mai putin spatiu si poate avea locuri de depozitare ascunse care sunt ideale in aceasta situatie.

Uneori, in cazul dormitoarelor mici e posibil sa fiti nevoit sa lasati la o parte dictionarul design-ului interior si dati voie creativitatii sa isi faca de cap.

 

Lasă un comentariu

3 + 7 =