Amenajari copiiAmenajari interioareBirouBucatarieDormitorLiving

Întrebări și răspunsuri frecvente despre covoare

Intrebari covoare
Distribuie articolul

Deoarece covoarele au fost mereu un element nelipsit din casele oamenilor și zilnic primim diverse întrebări din partea clienților Startdecor, astăzi încercăm să răspundem la cât mai multe întrebări frecvente cu și despre covoare. Ne dorim să reușim să te ajutăm să descoperi utilitatea covoarelor în casa ta și felul în care le poți proteja.

Care este cel mai bun covor?

Cel mai bun covor depinde de stilul tău de viață. Ia în considerare următoarele:

  • Ai o familie care petrece mult timp acasă?
  • Care sunt zonele cu trafic intens din jurul casei tale?
  • Care este probabilitatea de a păta (de la noroi, alimente etc.)?
  • Ai animale de companie?
  • Vrei să creezi un anumit stil?
  • Care este bugetul tău?

Ce covoare sunt la modă în living?

Covoarele care sunt la modă și utile în living sunt acele covoare de dimensiuni relativ mari, în diferite forme, în culori neutre și clasice, care se pot integra ușor în orice stil de amenajare și care sunt realizate din materiale de calitate înaltă, oferind o impresie bună chiar de la prima privire asupra sa. Trebuie să ții cont și de modalitatea de îngrijire și preț.

Ce culori sunt mai potrivite pentru un covor așezat în livingul locuinței?

Culorile deschise și pastelate sunt recomandate de către specialiștii în amenajări, pentru ca acestea creează iluzia unui spațiu mai mare. Totuși, dacă în designul locuinței tale se potrivește mai bine o nuanță închisă, ar fi mai bine să o alegi pe aceea.

Care este diferența dintre covoare lână și covoare sintetice?

Ambele materiale au și avantaje și dezavantaje. Covoarele din lână rezistă mai mult timp la uzură, au culori naturale, sunt tratate anti fungic, anti incendiu și anti molii, nu rețin la fel de ușor murdăria în interiorul plușului, dar sunt ceva mai greu de manevrat din cauza greutății lor. Covoarele sintetice sunt ușor de manevrat la curățenie, însă la acestea poate apărea o uzură mult mai rapidă la traffic intens.

De ce apar scamele?

Scamele sunt un rezultat natural al covoarelor noi realizate din diferite tipuri de fibre și rezultă din procesul de fabricare. Nu este cazul să te sperii de aceste scame (surplus de plus) de pe covorul tău, chiar dacă ai impresia că sunt multe. După câteva runde de aspirat temeinic (aproximativ 6 săptămâni) problema ta va fi din ce în ce mai rară, până la dispariție.

Cum se curăță covoarele?

Curățarea covoarelor trebuie să fie făcută în funcție de materialul din care este realizat covorul și este nevoie să ții cont de specificațiile clare ale producătorului. Pentru îngrijirea periodică, e indicat să fie folosit un aspirator și detergent special pentru covoare. Atunci când este pătat, se va utiliza o soluție cu precădere pentru eliminarea petelor.

Cât de des să îmi curăț covorul?

Majoritatea producătorilor de covoare recomandă curățarea covoarelor la fiecare 12-18 luni pentru a menține garanția. Există mulți factori de care trebuie să ții cont pentru a putea oferi un răspuns: condițiile de murdărire, numărul și vârsta copiilor, dacă se fumează în casă sau nu, dacă aveți animale de companie etc.

Cum știu dacă soluția de curățare este în regulă pentru covorul meu?

Nu utiliza un produs înainte de a-l testa într-un loc mai puțin vizibil. Riscul de a decolora covorul este mare. În cazul în care covorul are o pată, aceasta trebuie îndepărtată, apoi trebuie curățat tot covorul, altfel se va observa diferența. Înainte de curățare, citește eticheta produselor – acesta e punct bun să știi că etichetele nu ar trebui tăiate, ele sunt importante. Doar așa vei afla dacă se potrivesc cu covorul tău. Nu este indicat să speli covorul în apă, ca pe o rufă. Verifică întâi dacă ies culorile și dacă fibrele au rezistență la spălare.

Cum îndepărtez petele?

Există multe metode de îndepărtare a petelor, în funcție de natura lor. În primul rând, este important să intervii imediat şi să scoți cât mai mult posibil din pată. Nu este permis nici înălbitor, nici clor!

Am nevoie de protecție împotriva petelor pe covoarele din lână?

Nu, nu! Covorul din lână are o capacitate naturală de a rezista murdăriei, petelor și scurgerilor.

A avea covor într-o casă crește riscul de astm și alte alergii legate de praf?

Există o concepție greșită că covorul din casă crește expunerea la alergenii acarienilor de praf, când de fapt există o serie de alți factori declanșatori în casă care pot crește expunerea și pot provoca o reacție respiratorie. Un covor întreținut corect prinde particulele de praf, le elimină din zona de respirație, până când sunt aspirate.

Pot să îmi spăl singur covorul?

Covoarele se pot curăța și manual la temperaturi de până la 40 de grade Celsius, dar noi recomandăm să apelezi la o firma specializată (fără jet sub presiune) pentru rezultate optime.

Când trebuie covorul spălat?

Sunt 4 indicii generale care anunță că trebuie să apelezi la o curățătorie de covoare profesională:

  • covorul este mătuit și îți lasă impresia de lipicios la atingere;
  • covorul nu mai are aceeași culoare inițială;
  • covorul pare să aibă cercuri mai albe în locul picioarelor scaunelor sau ale mesei;
  • praful se ridică din covor de fiecare dată când cineva trece prin cameră.

 

Lasă un comentariu

− 4 = 3