Designul în stil urban este un stil de design foarte la modă în cele mai mari orașe din lume. Este vorba despre un look artistic și în vogă pentru un spațiu convivial și călduros.
Stilul urban – stil de decor inspirat din cele mai cool cartiere
Decorul în stil urban este cel mai adesea asociat cu stilul industrial. Dar nu numai. Cu siguranță că unele coduri induse sunt cel mai adesea prezente, dar cu un amestec al tendințelor actuale. O notă de art deco, design, vintage și pop art, dar și elemente de design își fac loc în decorul urban. Scopul final al decorului urban este de a avea un aspect puternic și excentric, care poate fi găsit în cele mai în vogă cartiere din cele mai mari orașe ale lumii. Cele mai în vogă restaurante și baruri, buticuri și magazine concept sunt recunoscute prin decorul lor unic și ultra instagramabile.
Descoperă citind acest articol elementele must-have pentru un aspect ultra-urban și creativ în casa ta.
Un decor urban într-un spațiu mai brut
În mod evident, un decor în stil urban își are locul bine ales în orice tip de interior, dar elementele de decor mai autentice sunt cele care vin cu un plus de autenticitate. Imaginează-ți cartiere la modă precum Brooklyn, cu mansarde mari, luminoase și cărămidă aparentă. De asemenea, betonul cerat este o pardoseală ideală pentru decorarea urbană. Această pardoseală va fi cel mai bine pusă în valoare de un covor modern care va crea o atmosferă pe cinste. Deci un covor din lână, bine ales, va completa de minune atmosfera obținută.
Culori contrastante în stilul urban
Pentru a crea la tine acasă un spațiu brut și industrial ce se regăsește în marile capitale, poți alege să integrezi câteva elemente în căminul tău. Alege o paletă de culori destul de sobră: gri, negru, ocru, maro sau alb, chiar și bej. Pe acest fundal mai simplu și mai sobru, culorile contrastante aduse de pereți sau de covoarele alese așa cum trebuie vor crea cel mai frumos aspect. Verdele este foarte la modă în acest moment – folosit pe pereți va crea cea mai șic atmosferă. Se poate opta pentru tușe mai luminoase: roz bombon, albastru ciel sau galben taxi pentru un aspect foarte cool și foarte la modă. Poți zugrăvi un întreg perete sau poți desena cercuri sau arcuri pe el pentru un aspect artistic contrastant. Cele mai frumoase contraste se pot obține și cu ajutorul unui covor pufos și moale nuanțe de crem sau de alb.
Stilul urban poate miza și pe minimalism pentru cel mai frumos efect
Cel mai adesea minimaliste, uneori geometrice, motivele stilului urban au mai multe fețe și se pot regăsi atât pe covoare, cât și pe lenjeria de pat sau alte elemente de decor. Mai ales dacă ai un spațiu nu foarte generos, acest stil este ideal de pus în practică pentru o amenajare inteligentă.
Materiale brute dintre cele mai variate
Când vine vorba de materiale, optează pentru elemente autentice. Metalul, de exemplu, poate fi folosit pentru o masă sticlă, un dulap TV sau o lampă suspendată. Betonul va fi perfect pe podea, dar și ca măsuță de cafea sau suport pentru ghivece. Aceste mese vor fi cel mai bine puse în valoare de un covor lână în alb și negru. Se pot folosi și câteva elemente din piele, cum ar fi un fotoliu, de exemplu. Lemnul este, evident, o necesitate, pentru mobilier, masă, scaune etc. Acesta încălzește camera și aduce o notă prietenoasă.
Sunt binevenite și elementele din plută, rattan (un pom ale cărui tulpini și ramuri sunt folosite la împletit sau la crearea pieselor de mobilier) sau hessian (acea țesătură de iută cu legătură de pânză, folosită în tapițerie, la confecționarea sacilor și ca ambalaj). Diversificarea materialelor conferă caracter designului interior și sparge monotonia.
Lasă un comentariu