Living

Amenajare living

Distribuie articolul

Livingul serveste la scopuri diferite in functie de fiecare familie. In unele locuinte acesta este principala zona de adunare pentru intreaga familie, in timp ce pentru altii este mai mult un salon folosit doar la anumite evenimente mai speciale. In ambele variante insa, atunci cand vine vorba de aranjarea mobilierului apar si anumite semne de intrebare si discutii in contradictoriu.

In acest sens, designerii Startdecor vin in ajutorul tau cu unele sfaturi pe care daca le pui in aplicare totul va fi mai simplu.

Bazele livingului

Exista cateva lucruri importante de amintit atunci cand incepeti amenajarea si anume:

  1. Stabiliti punctul focal al camerei si aranjati mobilierul in jurul acestuia. In unele camere punctul focal va fi o piesa déjà existenta, cum ar fi un semineu sau o fereastra, iar in altele va fi o piesa noua, cum ar fi un televizor.
  2. Folositi mobilierul pentru a crea zone de conversatie. Persoanele din incapere ar trebui sa poata vorbi confortabil intre ei, fara a se inghesui sau a striga unul la celalalt pentru a se face auziti. Daca camera este prea mare, atunci este mai eficient sa creati mai multe zone de conversatie.
  3. Nu uitati de fluxul de trafic. Lasati suficient loc pentru ca cei prezenti sa poata trece lejer dintr-o parte in alta a incaperii fara a fi nevoiti sa inconjure prea mult piesele de mobilier.
  4. Indepartati mobilierul de peretii camerei. A avea toate piesele de mobilier cu spatele la pereti este una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face in amenajarea unui living. Plasand piesele mai aproape una de cealalta va ajuta in realizarea unui spatiu mai intim. Atata timp cat spatele mobilierului este unul finisat, nu exista nici un motiv sa il ascundeti.

Dimensiunile si amplasarea mobilierului

Cand vine vorba de mobilierul camerei de zi, dimensiunea conteaza.

Canapeaua si fotoliile

Acestea doua sunt adesea articolele care ocupa destul de mult spatiu, asa ca este foarte important sa masurati incaperea inainte de a cumpara oricare dintre cele doua piese. Nu doriti ca ele sa fie nici prea mari dar nici prea mici, asa ca cel mai bine este sa intocmiti un plan inaintea achizitionarii. Schitati camera pe o coala A4 folosind toate masuratorile si incercati sa asezati canapeaua si scaunele in cateva locuri diferite si sa vedeti in ce parte a camerei arata cel mai bine din punct de vedere estetic, iar mai apoi din punct de vedere al fluxului de trafic din incapere.

Covorul

Folosirea covoarelor este o modalitate excelenta de delimitare a zonelor de sedere. Una dintre marile greseli in utilizarea covoarelor, este alegerea unora prea mici. Tineti cont ca macar picioarele din fata a canapelei sa se afle deasupra acestuia.

Masuta de cafea

Mesele de cafea sunt piese practice care se gasesc adesea in centru zonei de conversatie. Daca alegeti sa o folositi, atunci sa tineti cont ca inaltimea sa trebuie sa fie putin mai mica decat inaltimea fotoliului sau a canapelei din jurul acesteia. Invitatii care se afla in living, trebuie sa lase jos sau sa ia o bautura de pe masuta fara a fi nevoiti sa se ridice.

Accesorii

Odata ce pozitia mobilierului este stabilita, trebuie sa va ganditi unde sa pozitionati accesoriile. Fara indoiala veti avea unele lucrari de arta si poate un televizor sau un alt dispozitiv electronic. Oricum, e nevoie sa alocati la fel de mult timp accesoriilor cat ati alocat si pieselor de mobilier din incapere.

 

Lasă un comentariu

4 + 6 =