Casele sustenabile, casele viitorului sunt în plină dezvoltare! Datorită popularizării și a unei tendințe din ce în ce mai axate pe ecologie, dar și a unor importante inovații tehnice din domeniul energiei și arhitecturii, o casă sustenabilă devine din ce în ce mai mult o casă abordabilă și căutată. În termeni simpli, o locuință sustenabilă va fi confortabilă și dotată cu o tehnologie prietenoasă cu locuitorii căminului respectiv.
Din cauza încălzirii globale, protejarea mediului este un lucru crucial. Casa sustenabilă face parte din soluțiile ce pot salva planeta noastră. Pe lângă beneficiile sale pentru ecosistem, dar și pentru sănătatea noastră, poate reduce în mod considerabil consumul de energie.
Această casă este în așa fel construită încât să consume cât mai puțină energie, fără să distrugă însă peisajul în care este construită. În primul rând, această casă se distinge de casa tradițională prin materialele folosite pentru construcția sa.
În al doilea rând, această distincție are loc și în ceea ce privește funcționarea acesteia. O casă sustenabilă este cea care promovează autonomia și favorizează energiile regenerabile. Grație panourilor solare, eolienelor sau geotermiei, aceasta poate acoperi o parte din propriile sale nevoi energetice.
Materialele naturale folosite
Casa sustenabilă este o casă care respectă mediul și care are o energie pozitivă. Aceasta este construită cu ajutorul unor materiale reciclabile sau care respectă mediul. Pe cât posibil, materialele selecționate pentru a construi structura casei sunt chiar la îndemână pentru a se evita pe cât posibil importurile.
Pe lângă materialele non poluante folosite, o casă sustenabilă se adaptează pe cât posibil geologiei terenului pe care este construită. Încearcă să se încadreze cât mai bine peisajului, creând o armonie perfectă.
Materialele naturale folosite în construcția sa sunt lemnul, dar se poate folosi și cărămida sau piatra naturală, dacă regiunea se pretează la asta.
De asemenea, materialele nu sunt poluante nici la interior. Sticla, vegetalele, lemnul și piatra naturală domină pereții și podeaua, dar și decorațiunile interioare.
Cele mai importante aspecte la care să fii atent la casele sustenabile
O casă sustenabilă este astfel gândită pentru a emite cât mai puțin dioxid de carbon. Renunță la energia cu combustibili fosili în avantajul energiei verzi, regenerabile și naturale. Apa de ploaie poate să fie și ea recuperată pentru a se uda grădina cu ea.
Consumul de energie este și el redus. Lumina naturală este exploatată la maximum cu scopul de a se limita folosirea luminii artificiale și pentru a se obține o ambianță cât mai naturală sau feng shui.
Calitatea materialelor folosite la izolare este privilegiată și se fac des controale pentru a se limita pierderile de energie. În afară de variantele clasice, poți opta pentru izolația cu plută care este o variantă mai costisitoare, dar mai ecologică și mai practică pe perioadă îndelungată.
De asemenea, o astfel de casă sustenabilă are un preț accesibil grație numeroaselor avantaje financiare sau fiscale.
Lasă un comentariu